Zorgen over lucht­kwa­liteit in Breda: ‘Voldoet op geen enkel adres’


21 juni 2022

BREDA - Wat gaat de gemeente Breda doen om de luchtkwaliteit te verbeteren? De Bredase fractie van de Partij voor de Dieren wil weten welke maatregelen Breda gaat nemen.

,,De luchtkwaliteit in Noord-Brabant en Breda is abominabel", zo schrijft Tristan Schonis, raadslid voor de Partij voor de Dieren (PvdD) aan het college van B en W. Schonis baseert zich op het rapport van de GGD Luchtkwaliteit en gezondheid in de provincie Noord-Brabant van mei dit jaar waar in staat dat ‘Brabanders als gevolg van de luchtvervuiling ruim een jaar korter leven’ en dat ‘de buitenlucht die inwoners inademen vergelijkbaar is met de lucht die iemand zou inademen als een huisgenoot elke dag bijna 5 sigaretten binnenshuis rookt’.

Advieswaarden

Schonis: ,,De luchtkwaliteit in Breda voldoet momenteel op geen enkel adres in Breda aan de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Heeft het college de doelstelling ervoor te zorgen dat de burgers van Breda lucht kunnen inademen die voldoet aan de WHO advieswaarden? Zo ja, op welke termijn wil het college dat realiseren? Zo nee, waarom niet?”

Lees meer: https://www.bndestem.nl/breda/...

Gerelateerd nieuws

Dierenpartij niet blij met paardentram en roofdierenshow op Bredase Nassaudag

BREDA - Als het aan de Partij voor de Dieren ligt rijdt er tijdens de Nassaudag maandag 6 juni geen paardentram door Breda. O...

Lees verder

Partij voor de Dieren schrikt van circus met dieren in Breda: ‘Dit is niet wenselijk’

BREDA - De Bredase raadsfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) is geschrokken van het gebruik van dieren bij circus Boss...

Lees verder