Dieren­partij niet blij met paar­dentram en roof­die­renshow op Bredase Nassaudag


5 juni 2022

BREDA - Als het aan de Partij voor de Dieren ligt rijdt er tijdens de Nassaudag maandag 6 juni geen paardentram door Breda. Ook de roofvogelshow die in het Chassépark wordt gehouden, is de partij een doorn in het oog.

Fractieleider Janneke van Lierop van de Partij voor de Dieren trok er een paar dagen geleden over aan de bel bij het Bredase college. ,,Dat Breda met de Nassaudag aandacht besteedt aan de eigen historie, juichen we toe. Daar is niks mis mee, integendeel. Maar waarom worden bij dit, maar soms ook bij andere evenementen, dieren ingezet?”

Dierenwelzijn

Die dieren dienen als entertainment. Daar hebben ze zelf niks aan. ,,Het dierenwelzijn is er niet bij gebaat. Wij vinden dat dieren in vrijheid moeten kunnen leven. Dat geldt voor wilde dieren als roofvogels. Maar ook voor paarden. Ingespannen voor de tram, laten wij ze urenlang keihard voor ons werken.” Gewoon, omdat wij dat leuk vinden.

Lees meer: https://www.bndestem.nl/breda/...

Gerelateerd nieuws

Oppositie Breda gefrustreerd door onderhandelaars coalitie: ‘Uitgestoken hand is niet veel waard’

BREDA - Afspraken die niet worden nagekomen, gecombineerd met een ‘ondoorzichtig en onduidelijk proces’ leiden tot frustratie...

Lees verder

Zorgen over luchtkwaliteit in Breda: ‘Voldoet op geen enkel adres’

BREDA - Wat gaat de gemeente Breda doen om de luchtkwaliteit te verbeteren? De Bredase fractie van de Partij voor de Dieren w...

Lees verder