Partij voor de Dieren neemt Ploe­gen­dienst op de korrel: ‘Onbe­grij­pelijk dat zoiets in de natuur mag’


18 mei 2022

BREDA - Om te voorkomen dat broedende vogels maar ook andere dieren worden gestoord, zouden Bredase festivals als Ploegendienst verplaatst moeten worden naar Breepark, Chasséveld of CSM-terrein. Nu vindt het festival plaats bij de Galderse Meren.

Nico Schapendonk 18-05-22, 17:00
Een festival in de natuur: onbegrijpelijk. De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de raad van Breda snapt niet waar de behoefte vandaan komt om een festival als Ploegendienst te organiseren bij de Galderse Meren.

Hoezo vergunning?
Daarom wil raadslid Tristan Schonis van burgemeester en wethouders weten waarom de organisatie van het evenement überhaupt een vergunning heeft gekregen. Om daaraan meteen een voorstel te koppelen: laat dit soort festivals voortaan plaatsvinden op andere, meer stedelijke terreinen.

Lees meer: https://www.bndestem.nl/breda/...

Gerelateerd nieuws

Mag het wat duurzamer? Met zo'n vraag weten ze in Breda maar moeilijk raad

BREDA - ‘Dit is gewoon terreur.’ Jazeker, de rapen zijn gaar, wanneer Sabine van Nispen, Talitha Korsmit en Janneke van Liero...

Lees verder

Oppositie Breda gefrustreerd door onderhandelaars coalitie: ‘Uitgestoken hand is niet veel waard’

BREDA - Afspraken die niet worden nagekomen, gecombineerd met een ‘ondoorzichtig en onduidelijk proces’ leiden tot frustratie...

Lees verder