Mag het wat duurzamer? Met zo'n vraag weten ze in Breda maar moeilijk raad


17 mei 2022

BREDA - ‘Dit is gewoon terreur.’ Jazeker, de rapen zijn gaar, wanneer Sabine van Nispen, Talitha Korsmit en Janneke van Lierop in de raad van Breda op de proppen komen met een bijzondere motie. Daarin wordt onder meer opgeroepen om de maaltijden van de raad vegetarisch en dus duurzamer te maken, maar ook om geen bosje bloemen meer te geven, want dat is slecht voor het milieu.

Het is alsof er een bom af gaat. Partijen uit zowel coalitie als oppositie reageren vernietigend en rollen over elkaar heen met kritiek.

Betuttelend
Betuttelend, voor de bühne, een aantasting van de keuzevrijheid van het individuele raadslid… Peter Jong wordt door burgemeester Paul Depla zelfs tot de orde geroepen omdat het 50Plus-raadslid spreekt van ‘terreur’. Dat vindt Depla in deze context ‘niet gepast’.

Lees meer: https://www.ad.nl/breda/mag-he...

Gerelateerd nieuws

Met twee zetels in de Raad!!!

Partij voor de Dieren komt als nieuwkomer met twee zetels in de Raad! Wat een geweldig nieuws!! Na jarenlange inzet van toeg...

Lees verder

Partij voor de Dieren neemt Ploegendienst op de korrel: ‘Onbegrijpelijk dat zoiets in de natuur mag’

BREDA - Om te voorkomen dat broedende vogels maar ook andere dieren worden gestoord, zouden Bredase festivals als Ploegendien...

Lees verder