Partij voor de Dieren orga­ni­seert ludiek schaak­toernooi in protest tegen Indoor Breda


9 november 2022

BREDA - Schaken, demonstreren en veganistische hapjes. Op 13 november organiseert Partij voor de Dieren de eerste editie van het ‘Sla Geen Paarden-schaaktoernooi’. Met dit protest evenement wil de partij aandacht vragen voor de misstanden in de paardensport. “Je mag geen paarden slaan, behalve dan natuurlijk in het edele schaakspel!”

Op 13 november vindt in Breda de eerste editie van het Sla Geen Paarden-schaaktoernooi plaats. Dit ludieke protestevenement wordt georganiseerd door de werkgroep van de Partij voor de Dieren Breda. Tijdens het evenement vertelt de wereldberoemde schaker Hans Böhm over de kracht van het paard. Dat demonstreert hij aan de hand van een voorbeeldpartij. De Bredase cateraar Sin Carne verzorgt de veganistische hapjes.

Het is niet toevallig dat het schaaktoernooi juist nu plaatsvindt. “De week na ons event wordt namelijk Indoor Breda georganiseerd. Dat is een groots opgezet paardenevenement”, aldus Tristan Schonis, gemeenteraadslid Partij voor de Dieren. “We grijpen dit moment aan voor een tegenzet. Helaas zien we in de paardensport namelijk nog veel misstanden. Paarden worden op allerlei manieren in het gareel gedwongen en over enge hindernissen gejaagd. En dat terwijl een paard diens eígen, natuurlijke gedrag zou moeten kunnen vertonen.”

Lees meer: https://www.bredavandaag.nl/al...

Gerelateerd nieuws

Weer postzegelplan met amper sociale huur, maar ‘villaverbod’ gaat er in Breda niet komen

BREDA - Niet elk bouwplan in Breda hoeft te voldoen aan de doelstelling dat minstens dertig procent van de woningen in de cat...

Lees verder

Politieke honger: ‘Het is mijn taak om u op uw flikker te geven’

BREDA - Lekker, kip-stroganoff met couscous en een halve maïskolf… Al zijn er ook nog een kleine veertig moties en amendement...

Lees verder