Breda wil voorlopig geen kinder­dag­ver­blijf in de buurt van geiten­boer­de­rijen


24 december 2022

BREDA - Er komt in Breda een tijdelijk verbod op de vestiging van bijvoorbeeld een kinderopvang in een straal van 500 meter van een geitenhouderij.

Dit verbod geldt totdat er meer duidelijkheid is over de gezondheidsrisico’s die dit soort agrarische bedrijven met zich meebrengt.

,,Het idee dat kinderen zich zo dicht bij een geitenboerderij bevinden bezorgt me een onrustig gevoel.” PvdA-raadslid Rob Sips heeft geen problemen met de plannen die zijn gemaakt voor de Lage Vuchtpolder en het buitengebied tussen Breda en Teteringen. Toch is er één detail dat hem zorgen baart: de mogelijkheid die wordt geboden om een kinderdagverblijf te vestigen naast een bedrijf met 1675 geiten.

Sips is niet de enige die hier een unheimisch gevoel aan overhoudt. Dat bleek tijdens een vergadering van de raad, die zich boog over het bestemmingsplan Buitengebied Noord-Oost. ,,Voorzichtigheid is geboden’’, zei Bart Lauwen (D66), terwijl Tristan Schonis (Partij voor de Dieren) spreekt van een ‘onverantwoorde gok’.

Lees meer: https://www.bndestem.nl/breda/...

Gerelateerd nieuws

Dierenvoedselbank Breda tijdelijk op slot: ‘Het is binnen intussen kouder dan buiten’

BREDA - De dierenvoedselbank die is gevestigd in de oude rechtbank van Breda gaat enkele maanden dicht. Het is er te koud en ...

Lees verder